Alma nélkül nincs buli

A 14 hónapos Alma, a fiatal kor közepén járva egyre több, felnőtt akitákra jellemző vonást mutat. Nemrégiben még nyugodtan pihengetett a kiállításokon, ügyet sem vetve a környezetére, jókat szundított kényelmes fekhelyén.  Nyugodt viselkedése számunkra is könnyebbség volt, ugyanis a versenyt megelőző fésülést és az utolsó simításokat egyszerűen el tudtuk végezni. A legutóbbi kiállításon azonban már éreztük, hogy eljött a változás ideje. A textilből készült boxot, amelyben pihenni szokott, már a sajátjának tekinti. Az akitáknál ez azt jelenti, hogy meg is kell védeni azt, ami az övé, így a kiállításon a box közelében játszó husky-knak, illetve más kutyák számára is egyértelműen jelezte, hogy hol kezdődik az ő kis birodalma.

Ahogy az a profilból készült képeken is látszik, Alma vonásai egyre határozottabbak, és a rövid időre eltűnt báj is visszatért szemeibe. Testarányai fokozatosan változnak, megnyúlt lábai egyre erősebbek, megjelenése elegáns.

Szerencsére Almában a fentiek nagy része nem tudatosodik, és még mindig ő a társaság középpontja. Négy kutyánk a mai napig szívesen játszik együtt – a korai összeszoktatásnak köszönhetően -, amelyet gyakran Alma kezdeményez.  Nehéz megmondani, hogy a 4 éves kannál, Pablónál, Alma apró csipkelődéseivel mikor lépi át a határt. Egy bizonyos, folyamatosan feszegeti Pablo türelmének határát. Testvérével, Mimivel az esti játék elengedhetetlen, melyet anyjuk mindig felügyel, és a civódó fiatalokat erélyes közbelépéssel választja szét, ha túlzásba esnek.